Visst ska våren komma!

”Visst ska våren komma!”

För över 20 år sedan gjorde vi i Birgittakyrkan i Kalmar ett musikaliskt samarbete med Döderhults församling. Då gjorde vi tillsammans, en gång i vardera kyrkan,  ”Visst ska våren komma” – ett verk med körer, solister och instrumentalister. Det handlade om det hopp som finns beskrivet i Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken.

Ursprunget är norskt, men texten var översatt av förre Växjöbiskopen Jan-Arvid Hellström. Förutom att det var en fantastisk upplevelse att få vara med i detta, så handlade texterna också om det hopp som vi ibland glömmer att tala om därför att vi fokuserar så mycket på allt annat som vi ska göra här och nu eller allt elände i världen. Och musiken är också sådan att bara att lyssna till den kändes hoppfullt.

Samtidigt blir rubriken en påminnelse om denna vårvinter – där vintern tycks vilja hålla kvar sig så länge som möjligt och våren verkar ha gått och gömt sig.

Men den kommer. Precis som påskens budskap om livet som övervinner döden är en grundpelare för hela den kristna tron, så vet vi att våren visst ska komma. Tecknen ser vi redan. Så ge inte upp hoppet! Och om drygt en vecka börjar vi fira påskens gudstjänster.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.