Tusen olevda liv

Läst: Tusen olevda liv finns inom mig – av Tomas Sjödin. Jag har tidigare stiftat bekantskap med hans böcker – inte alla men några av dem. Och de har alla gått till hjärtat någonstans. Det har känts som ett privilegium att få ta emot hans livserfarenheter kombinerade med ett sätt att återge dem som inte lämnat mig oberörd någonsin.

Denna bok är en roman. Bokens huvudperson, pastorn Bengt Eriksson från Söderhamn gav mig många tankar om detta att leva och verka som en förkunnare, en pastor i en församling. Om tro och tvivel, om att finna en mening i det som är så svårt att hantera – sorg, saknad och den egna bristen och osäkerheten. Vem är jag? Hur ska jag orka? Hur ska jag duga?

Jag tänker inte göra en bokrecension. Bara säga att detta är en bok som jag vill rekommendera. Särskilt till alla präster (eller vem som helst) som börjar närma sig likgiltigheten i sitt liv och i sin tjänst (kallelse). Tusen olevda liv finns inom mig. Men bara ett liv kan man leva åt gången.

Libris har gett ut boken. Jag hittade den på mitt vanliga bibliotek.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.