Trons kärna

Vad är trons kärna? För en kristen är det väl ett liv tillsammans med Gud i Kristus? Men det kan ju uttryckas på många sätt, både med ord och i handling. Och alla sätt är inte bra, det vet jag också. Men något kanske går att skriva om utifrån detta med vad kärnan är.

Därför har jag skapat en till kategori på bloggen – under tro och liv finns nu också ”Kärnan”. Här tänker jag mig sätta in små, kyrkoårsoberoende funderingar, som alla har det gemensamt att jag någon gång använt dem som ett slags predikan under små enkla mässor i Madesjö kyrka 2004-2006. Att jag inte har några nya än beror mer på att jag inte haft tillfällen att göra sådana mässor där jag nu befinner mig. Men eftersom det gav mig mycket att arbeta med dem har jag gått tillbaka till dem och använt. Nu testar jag att skicka några också hit. En i taget dock. Det går inte att svälja för mycket av trons kärna på en gång. Men kanske ger det något att tugga på…

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.