Stolt

Jag är stolt. Idag handlar det mest om mina barn. I helgen har jag haft besök av äldste sonen, hans hustru och deras två barn, tredje på väg. Dessutom har fem av sex syskon träffats. Det händer inte så ofta. Men jag märker hur härligt det är att de alla finns i mitt liv. De gör mig stolt. De är både lika och olika. De är i olika skeden av livet allihop och ändå känns det att de håller ihop. Och alla gör sitt bästa så att det liv de lever kan bli ett bra liv. Också för andra.

Så, ni mina barn, tack för att ni finns! Och även om ni för tillfället och rätt ofta är utspridda över både det långa Sverige och andra platser så vet jag att vi har varandra. Och i min ålder är en av de mest härliga sakerna att uppleva när någon ropar ”farfar!”

Det här var personligt och lite privat. Sen får det räcka. Resten säger jag till dem själva! Men kanske kan någon av mina få läsare glädjas med mig och dessutom tänka på sin egen familj och glädjas över den – hur stor eller liten den än är.

Som ett tillägg: Jo, jag är stolt över min hela familj! Flera generationer framåt och bakåt…

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.