Semesterupplevelse från Bohuslän

En semesterupplevelse i Bohuslän kommer kommer här. Vi var på konfirmation på Åh Stiftsgård idag. Det var länge sen jag var där senast. Och upplägget var på papperet tungt. Jag ska berätta lite:
Först var det redovisning kl 11. Slut kl 12.15
Sen var det lunch. Över 300 personer så det tog tid.
Kl 14.45 Förbön på ängen. Vad skulle det vara?
Sen mässa. Och när skulle det ta slut?

Nåväl. Redovisningen bestod av en nyskriven musikal som gjorts på stället nästan här och nu. Mycket bra musiker som stod för komp och duktiga prestationer av konfirmanderna med ledare som iscensatte rättegången över Jesus på Långfredagens morgon m.m. Väldigt tydligt budskap. Jesus är vår Herre och frälsare!

Jag hoppar över maten. Den var god. Men ängen visade sig vara en personlig förbön för varje konfirmand där även anhöriga kunde vara med. Samt att prästen gick runt och ”konfirmerade”. Trosbekännelse m.m. avklarades i samband med musikalen.

Mässan var av Åh-typ. Västkustsk. Med samma goda musiker, en full kyrka där nästan alla sjöng med (om vi kunde sångerna, ibland gjorde vi det inte) och sångtexterna på en skärm etc.

Och överallt denne Jesus! Precis som det skall vara. Men som vi ser alltför lite av i vår svenska kyrka…

En liten bild från ”ängen” kommer här.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.