Samhälle och Politik

Politik ingår i det mesta som händer i samhället. En hel del av det som jag själv tänker över och brinner för handlar därför om politik. Samhälle och politik.

Politiska partier behövs förstås, men jag är inte med i något. I det är jag väl som de flesta eftersom antalet medlemmar i de politiska partierna numera är tämligen skralt. Men just nu är det så det fungerar.

Politik handlar om att vilja skrev Olof Palme. Men inte vilja vad som helst, väl? Vilja förändra, vilja bygga ett samhälle som är människovärdigt, tycker jag är rimligt. Men när man gör det så bygger man också system. Lagar och förordningar, beslut hit och dit. Alla blir inte bra. De som är dåliga behöver bytas ut. Opinion är en del av det som behövs för att de styrande inte bara ska sätta sig ner på rumpan och njuta av att vara viktiga…

Jag skriver ”Samhälle och politik” i stället för tvärtom. Samhället först därför att det handlar om människor och deras liv. Politik sen därför att det står för systembyggandet och besluten. Men människorna måste få vara först, inte politiken, inte besluten och inte systemet eller systembyggarna.

Kommentera gärna det jag skrivit