Regeringen, Stockholm och Öresundsrevolutionen

Jag har gillat ”gruppen” Öresundsrevolutionen på Facebook. Jag följer en del av deras många inlägg, jag läser en del av mediarapporteringen också. Och jag gör det därför att jag är helt emot det beslut som regeringen tillsammans med sina stödpartier i frågan; M, L, SD, och KD har beslutat skall gälla från 4 januari. Allt för att de är rädda, för att de inte klarar av att tänka klart i tider då det som sker i Sverige kallas flyktingkaos medan det verkliga kaoset är någon annanstans.

Beslutet andas brist på visioner och fullt med panik. Inte konstigt alls, då exempelvis Socialdemokraterna sett fler och fler av sina potentiella väljare välja SD i stället. För mig är det inte alls konstigt, men jag väljer att inte skriva min elaka kommentar. Och Moderaterna har slutat vara ”nya” och är bara gamla och tråkiga igen. Allt handlar om byråkrati som kollapsar och att räkna pengar. Var lobbyisterna finns kan man ju undra.

Jag tycker att statsministern och hans regering har förbrukat sitt förtroendekapital. Men det har de flesta andra partier också gjort. Däremot inte många vettiga grupper i samhället, exempelvis Svenska Kyrkan. Men jag vet att dessa frågor splittrar genom kyrka och samhälle, familj och vänner. Jag väljer dock konsekvent den hållning som jag anser är människovärdig. Därför anser jag att beslutet som skall träda i kraft 4 januari skall upplösas!

Och även om jag ibland tycker att ”Öresundsrevolutionen” fokuserar för mycket på bara Skåne och Danmark så håller jag med deras argumentering i grunden. Samt de många danska politiker som anser att svenska regeringen är på fel väg.

Från öppet samhälle till slutet – vad blir nästa steg?

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.