Omvälvningar runt klotet

Tycker att ordet ”omvälvning” är ett bra ord som sammanfattar mycket av det som händer i vår värld just nu.

Äntligen börjar det hända något som kan bli bra för Libyens folk, även om jag inte på något sätt gillar någon form av krig. Men ännu mindre gillar jag orättvisor och potentater som Kadaffi. Jag har tidigare gnällt över att världssamfundet låtit honom hållas. Nu kan jag säga att det var på tiden! Hoppas det inte är för sent, och hoppas att folket i Libyen inte ska behöva lida länge till.

Omvälvande har det också varit i Japan. Det är svårt för oss att förstå – bara själva tanken på hur det kan vara därborta just nu är häpnadsväckande! Hela världen lider med dem – hoppas jag, för det gör definitivt jag. Jordbävningar och tsunami är inte att leka med. Inte heller kärnkraft. En gång i år 1979 röstade jag NEJ! Det vill jag gärna fortsätta att göra! För vad är ”ren” energi? Finns den? I varje fall inte i kärnkraften.

Och så alla andra länder där människor vaknar till och ser att de faktiskt inte lever i ett land där demokrati och mänskliga rättigheter hålls högt – eller där korruptionen är så stor att den verkar självklar. Nyaste exemplet verkar vara Syrien – om jag nu hänger med alls i svängarna.

Jag ser fram emot en ny värld där rättfärdighet bor! Inser naturligtvis att det är en utopi i den här världen, men gläder mig åt att det finns något och någon som är större!

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.

2 reaktioner till “Omvälvningar runt klotet”

  1. Om du vill fortsätta rösta nej till kärnkraft – vilken energikälla är då den bästa av dem som finns? (förutom Guds kraft)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.