Jesus och alla vi vanliga människor

De som mötte Jesus efter uppståndelsen förstod att de fick vara med om något oerhört stort. Men det tog tid för dem att förstå vad det skulle innebära för dem och deras liv.

Så några gick ut och fiskade som de brukade förr. Som om inget hade hänt. Det är inte ett dugg konstigt. Bara för att de fått en ny insikt om livets möjligheter, om vem som är Gud, och att Jesus uppstått från de döda innebar inte att de blev några övermänniskor.

Så är det med oss alla. Vare sig vi tagit emot budskapet om Jesu uppståndelse med öppna hjärtan, stora frågor, glädje eller tvivel så är vårt bidrag till vittnesbördet om Jesus Kristus det vi bär med oss vidare.

Gud utser alldeles vanliga människor till sina vittnen. Det kan den kommande söndagen (2 söndag i påsktiden) berätta för oss. Och han tar hand om sina lärjungar också.

Hans lärjungar fick ingen fisk – förrän han sagt åt dem att lägga ut näten på andra sidan båten. Och då kom de ihåg hur allt började. Och det fortsätter än idag. Med vanliga människor.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.