Inför 14 söndag efter Trefaldighet

I kväll har jag fått förmånen att fira mässa och sen samtala tillsammans med fina människor om de texter som kommer på söndag – 14 söndag efter Trefaldighet. I evangeliet ber Jesus sin Fader: ”bevara dem i ditt namn, det som du har gett mig, så att de blir ett, liksom vi är ett.”

Där finns den viktigaste nyckeln till det som kallas Enheten i Kristus. Inte ”Kristen enhet” utan just en enhet som är i och genom Kristus. Hur vi än ser ut, vilken kyrka eller församling vi än är med i så ber HAN som är vår Herre att vi skall bevaras i Herrens namn, vår Guds namn, det namn som också är Kristus.

För mig betyder det: Om jag hör ihop med Kristus så hör jag ihop med alla andra som hör ihop med honom. Det är enhet i Kristus. Och det ska jag ta med mig vidare inför kommande söndagens predikan. Hur den blir vet jag förstås inte. Än.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.