Höstlöven har inte bråttom

En sån här höst går det att lägga märke till alla höstlöven. De står sig längre än vanligt, kvar på sina träd. De färgar hösten på ett underbart sätt med sina orange och röda och allt däremellan färger. Och de har inte bråttom att falla. Det är skönt också att se på. Och det kan man gott få förundras över när det verkar som allt annat runtomkring måste gå så rysligt fort.

Lär av höstlövens rytm. De står så länge de får. De förändras och skiftar färg, de faller till slut av och blir så småningom en del av jorden som de fått sin näring ifrån. Och de kommer igen.

Jag vill inte ha bråttom. Jag önskar att det vore lättare för många fler att se hur dumt det är att stressa och tro att det enda viktiga är att hinna med så mycket som möjligt. Jag försöker lära mig att vara glad över att hinna leva.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.