Han kommer tillbaka!

Han skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen! Det får Jesu lärjungar höra när Jesus lyfts upp i höjden och de inte längre kan se eller röra vid honom.

Även om det var tämligen länge sedan detta hände är den tid vi lever i just nu den tid då vi inväntar honom som kommer tillbaka – Jesus. Han som är ”Herre över allting” så som överskriften för Kristi Himmelsfärds dag lyder i den svenska evangelieboken.

Få människor av idag har förstått att Kristi Himmelsfärds dag är en viktig kyrklig helgdag, inte bara en extra röd dag i almanackan. Inte heller i kyrkan är den särskilt väl besökt. En torsdag! Det hör inte till det vanliga. Men det är därför att dagen är viktig som vi firar den.

Låt Kristi Himmelsfärds dag bli en dag av begrundan över att Jesus är den Herre och Gud som vi hoppas på – och vi inväntar hans återkomst i härlighet, så som Kyrkans texter berättar.

Han kommer tillbaka. Och vi vet att han redan är mitt i bland oss genom sin helige Ande. Därför kan vi tryggt invänta hans återkomst och leva i världen och tiden som hans folk.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.