Fromsint blogghistoria och framtiden?

Jag fick för mig att se igenom högen av allt jag skrivit här sedan september 2010 (visade det sig). Med över fem hundra inlägg var det säkert så att ett och annat var tämligen onödigt. Som små statusuppdateringar i perioder där jag inte orkade skriva något.

Det var en intressant upplevelse att gå tillbaka och läsa vissa utvalda inlägg och se hur jag skrivit under åren. Ibland var det ett ”wow, har jag skrivit det här? Ibland var det tvärtom – usch, så korttänkt och onödigt. Och ibland var det bara ”jaha, det har jag visst också skrivit.”

Allt började egentligen redan 2009. Då hade jag så många tankar och frågor, saker jag ville fundera högt över, både inom kyrkan och samhället. Men jag hade inte någon självklar plats i mitt liv att göra det. Så jag testade gratisblogg ett år. Och sen tog jag steget ut och skaffade en helt egen domän. Och förundrades över att ordet ”fromsint” var så ledigt. Men det passade mig.

De första åren blandade jag rätt mycket skriverier om både kyrka, tro och samhälle. Efter 2013 blev det mest bara predikningar och andra sådana tankar. Men det berodde ju på att några frågade mig om jag inte hade möjlighet att dela med mig av dem. Och så blev det.

2012 och 2013 skrev jag mest. 2015 och 2016 hittills är ungefär lika, ganska lite. Men det är inte slut än.

Predikningar har jag lagt ut ungefär hela tiden, men framför allt sedan 2012. Inte alla söndagar, inte hela kyrkoåret komplett, men det finns i varje fall en del som tycks hamna här och hittar några gamla predikningar. Om det gör någon nytta vet jag dock inte. Lika lite som man egentligen vet som predikant om det som sägs går in någonstans. Men alltid är det någon som hittar något.

Just nu funderar jag på vad nästa steg blir. Om jag bara fortsätter att skriva några gånger i månaden, kanske predikningar eller liknande saker. Eller om det ska bli något nytt. Eller nerläggning. Det är ju också ett alternativ om det inte finns någon anledning att fortsätta. Nostalgi är i varje fall inte tillräckligt stor anledning…

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.