Fotbolls-EM och folkfest

Fotbolls-EM och folkfest – eller snarare Fotbolls-EM är folkfest. Jag har tittat ikväll på en match som mest gick mot ett mål. Och fem bollar in i nätet. Det är dam-fotboll, så kallas det ju. Men det är ju fotboll vilket som.

Visst spelar kanske kvinnor lite annorlunda än männen gör. Och kanske kan man inte helt jämföra spelet, herrarna har ju många decenniers försprång. Men den som inte kan glädja sig åt det fina spelet och den klass som de flesta av kvällens mål hade borde låta bli att se fotboll över huvud taget och dessutom låta bli att ha åsikter om den!

Ledsen för att det finns så många manliga idioter som häver ur sig sexistiska dumheter när det inte går så bra som det borde gå (förra matchen). Det är en sak att tycka att de borde ha vunnit. Hur många gånger har vi inte suttit och tittat och våndats när svenska herrlandslaget, så omskrivet, så omhuldat, så spekulerat, ändå spelat så illa att vi undrat hur det kunde vara på det sättet?! Så är det bara i sport, särskilt i fotboll. Oavsett vad det är för kön som springer på planen.

Så, herrar dumskallar, ni som inte kan tåla att tjejerna flåsar er i nacken också här: Det är så det är, så det kommer att bli, så det måste få vara. Vill ni ha respekt själva så ge dem också den respekt de skall ha! De representerar Sverige i en EM-turnering. Så det så!

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.