För Kyrkan i tiden

När den nuvarande kungen av Sverige, Karl XVI Gustaf (v?) tog sig ett valspråk blev det ”för Sverige i tiden”. Det är härligt öppet och vagt. Så ”För Kyrkan i tiden” är väl precis detsamma. Vagt. Öppet.

Det är där jag befinner mig. I tiden. För Kyrkan och Kyrkans Herre. Men vagt så in i Norden. Och öppet och spännande att se vad det blir av det.

På söndag är det den Helige Mikaels dag. Fast egentligen är det idag, den 29 september. Och då tänker jag på Hilda och Hulda, de tjocka tantänglarna som min goda, saligen insomnade vän, Inga-Karin, hade som ”sina” skyddsänglar. ‘

Idag har jag begravt en Hulda. I morgon fyller min brorsdotter Hilda år. Så de finns där någonstans i mitt liv. Änglar eller ej. Må Gud vara med dem.

 

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.