Fish – om arbetets mening eller också livets?

Jag läste en bok som har namnet Fisk – eller Fish. Ur den vill jag ta ett litet stycke som handlar om mening med det vi gör, om arbetets mening eller också livets. Boken är inte skriven utifrån någon särskilt kristen utgångspunkt. Om någon undrar. Men jag tyckte om boken och rekommenderar den. Särskilt för dem som arbetar som chefer eller arbetsledare.

Mening är inget man oväntat hittar, som ett svar på en gåta eller som en skatt. Mening är något man själv bygger in i tillvaron. Man skapar den av sitt förflutna, av sina känslor och lojaliteter, av de mänskliga erfarenheter man får, av sin begåvning och sina insikter, av det man tror på, av de saker och de människor man älskar och de värden man är beredd att offra något för. Ingredienserna finns till hands. Du är den enda som kan samla dem till det mönster som är ditt liv. Låt det bli ett liv som är värdigt och meningsfullt för dig. Lyckas du med det är det mindre viktigt hur balansen mellan framgång och misslyckande ser ut.

Fisk / Fish
av 
Stephen C. Lundin,  Harry Paul, Johns Christensen

Schibsted förlagen

 

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.