Droppen urholkar stenen

Droppen urholkar stenen – gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo – det fick jag lära mig när jag läste latin på Växjö Katedralskola i slutet av 1970-talet. Det är väl ett av få latincitat som jag lyckades lära mig utantill. Men inte är det någon idé att briljera med det, på Google blev det automatiskt 78 000 träffar på det citatet. Många kan det. Och många vet också vad det betyder och hur det går att använda.

Droppen urholkar stenen – genom att inte sluta droppa kommer de små dropparna så småningom att bidra till ett rejält hål i stenen. Det kräver inte våld. Det är inte särskilt synligt, men det gör sin nytta.

Kanske kan ett skrivande i bloggform, även om det inte är uppseendeväckande i sin modernitet, eller utmanande i sin fräckhet, också vara som ett slags droppe som på sikt gör någon nytta någonstans. I varje fall skriver jag mina ”droppar” ändå. Och det får vara ett slags markering, en idé från min sida kring varför jag håller på med detta.

Bloggen har fått ett nytt utseende. Jag gillar att leka med grafiska former och letar alltid efter något som bättre passar mig. Kanske är den lite svårare att få överblick över nu då det först kommer ett slags försättsblad… men allt finns där ändå.

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.