Det blir en påskpredikan!

Jo, det blir en påskpredikan! I morgon ska jag predika i Lenhovda kyrka för första gången och välkomnas till Lenhovda-Herråkra församling som komminister. Jag gläder mig åt det. Det är alltigenom nytt för mig. Jag hade inte heller kunnat tänka tanken för ett år sedan att jag skulle hamna där. Men som de fromma säger – ”människor spår men Gud rår”.

Jag ser fram emot att lära känna Lenhovda och Herråkra, liksom även de andra församlingarna i pastoratet (för så är det när man jobbar i ett pastorat). Det är skog. Mycket skog. Mycket bilåkande. Glesbygd. Landsbygd. Men stolta människor som tror på sina val att det här är mycket bättre än storstan! Och som kämpar för att hela landet ska leva.

Påskpredikan blir det. Den kommer inte att handla om landsbygden utan om uppståndelsen, om mörker och ljus, kamp och hopp. Och Jesus som segrat.

Den som tar sig till Lenhovda kl 11 kan höra predikan. Annars kommer den att kunna läsas (som jag skrivit den, inte exakt som den sen blir) på påskdagen från kl 12.15.

Detalj från en mosaik på Markuskatedralen i Venedig
Detalj från en mosaik på Markuskatedralen i Venedig

Författare: Lói Stefánsson

Jag är islänning, numera också svensk. Bott i Sverige sen 1976. Inga planer på att flytta härifrån men älskar Island - och Sverige.